Atelierul de lucru: Micii producători agricoli din Regiunea Nord-Est

Ieri, 26 februarie, la Iași @Highclere Consulting, în parteneriat cu ICES Gh Zane si Rural Development Research Platform am avut plăcerea să organizăm Atelierul de lucru: ”Micii producători agricoli din Regiunea Nord-Est: Perspective pentru 2021-2027” în cadrul proiectului H2020 SALSA (Fermele mici, afacerile mici din domeniul hranei și securitate sustenabilă a hranei).

Evenimentul a strâns laolaltă cercetători, consultanți, reprezentanți ai administrației locale, regionale și mai ales mici producători locali și initativele lor de lanturi scurte precum @Zorian, @LegumedeAcasa, @FabricadeLactate @MagazinulMoraritei, @TainaVie, @NaturadinCamara, @PlaiulBucovinei, @CofetariadeAcasa, @FabricadeFum, @RoadesiMerinde @BioNestCluster, @EllasGarden.

Pe langa prezentarea unor date legate de micii producători si a lanțurilor scurte in Regiunea NE (Ioan Sebastian Bruma, Lucian Tanas[) si ale cercetarilor SALSA legate de mici producători din Giurgiu, Bistrița și alte regiuni din Estul Europei (Irina van der Toma), evenimentul a avut ca scop culgerea de informatii cu privire la nevoilor de publitici publice ale micilor producători din regiunea NE. Discuțiile au adus la iveală nevoile acestora de a beneficia de susținere pentru modernizarea fermelor, inclusiv prin credite mai avantajoase, precum și campanii de promovare a brandurilor locale și proiecte de modernizare a pietelor publice.

Mici producatori își doresc de asemenea să colaboreze mai des cu mediul de cercetare din regiune și sunt îngrijorați de pregătirea și disponibilitatea fortei de munca în regiunea Moldovei.

Le mulțumim partenerilor și celor prezenți pentru contribuția lor, și ne angajăm să ducem mai departe mesajul lor către autorități pentru pregatirea Planului Național Startegic 2021-2027.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest