Analiza potențialului de dezvoltare a cicloturismului în munții Călimani și Suhard

În România, comparativ cu statele europene, cicloturismul se află încă la un nivel incipient de dezvoltare din punct de vedere al cantităţii şi calităţii infrastructurii cicloturistice existente sau al materialelor informative şi promoţionale. În schimb, se poate constata în ultimii ani o cerere tot mai ridicată a turiștilor români pentru vacanțele active, care implică în dese cazuri utilizarea bicicletei ca mijloc de recreere.

Zonele montane izolate ale Carpaţilor României reprezintă principalele destinații în perioada iunie – septembrie pentru cicloturiştii amatori sau profesioniști. Aceştia sunt consideraţi turişti de nișă dornici să exploreze ţinuturi sălbatice, să deguste gastronomia tradiţională și să participe activ la diverse evenimente cu specific local. De altfel, marele avantaj al cicloturiştilor, în spiritul dezvoltării durabile, este acela de a explora comunităţile izolate, care nu au acces la infrastructura turistică clasică fără a-şi lăsa amprenta turistică asupra mediului natural şi al comunităților izolate.

Prezentul articol analizează potențialul cicloturistic din zona Munților Călimani și Suhard și evidențiază o serie de cicloturistice tematice cartate prin GPS.


Cu ocazia Zilelor Academice Ieșene 2016, în cadrul secțiunii Remodelarea Spațiului Rural Românesc. Orizont 2020, Lucian Tanasă a prezentat lucrarea Analiza potențialului de dezvoltare a cicloturismului în munții Călimani și Suhard.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest